Français English Belge FR Belgium NL Nederlands Deutsch Spain Italiano Portugal Czech Slovakia

Uw praktische gids

Het curriculum vitae

Vergeet niet dat uw curriculum vitae naar een reeks potentiële werkgevers wordt gestuurd voor een SPONTANE SOLLICITATIE.

Dit betekent dat u niet op een welbepaalde advertentie reageert en u tot een onderneming richt die misschien niet dringend of onmiddellijk op zoek is naar personeel.

Dit feit is heel belangrijk voor de waardering van uw profiel, uw bekwaamheden, uw beroepservaring: u moet kunnen verleiden.

 

Verlies echter niet uit het oog dat uw curriculum vitae UW geschiedenis vertelt en dat het dus belangrijk is dat u zich er helemaal in kunt terugvinden.

Het curriculum vitae organiseert uw geschiedenis in grote hoofdstukken, duidelijk geïdentificeerd om de lezing door uw potentiële toekomstige werkgever te vergemakkelijken

Vergeet niet dat hij er vaak meerdere per dag ontvangt en leest en dat duidelijkheid en beknoptheid hem zullen helpen om snel uw troeven te zien.

De aanvang van het curriculum vitae vermeldt natuurlijk:

  • uw identiteit: naam, voornaam, geboortedatum
  • uw volledige gegevens: straat, nummer, postcode, gemeente, vaste telefoon en/of gsm, e-mailadres.

U kunt de aanvang van uw curriculum vitae voorzien van een foto, maar hoewel dat vandaag gebruikelijk is, is het helemaal niet verplicht.
Weet dat een werkgever geen foto kan eisen en dat het ontbreken van een foto niet nadelig zal zijn.

De grote hoofdstukken van een curriculum vitae zijn:

  • STUDIES
  • BEROEPSBEKWAAMHEDEN
  • BEROEPSERVARING
  • ANDERE INLICHTINGEN

 

Sluit aan bij SMCV, het is gratisPartant pour trouver le job de votre vie